انهار
انهار
مطالب خواندنی

حکم شرعی عمل به استخاره برای طلاق مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(مدّظلّه)

بزرگ نمایی کوچک نمایی
سوال سلام وقت بخیر
من در رابطه با موضوعی چند ماهی بود که با همسرم اختلاف داشتیم و اصلا هم خیلی در پی حلش نبودم چون خیلی حرص می خوردم از ناراحتی زیاد چند روز بود که به طلاق فکر میکردم و بدون مشورت و حرف زدن فقط استخاره کردم برای طلاق و خوب اومد ولی الان یه خرده پشیمونم فکر میکنم باید تلاش میکردم یا حرف میزدم می‌خوام بدونم که الان اگر به استخاره عمل نکنم گناه داره ؟!
مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله)
 
جواب:بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
با تشکر از اعتمادتان به سایت انهار
بزرگوار
دخترم نصایحی پدرانه خدمت شما دارم:
شما به عنوان یک خانم در خانه نماینده رحمت خدا در خانه هستید تعجب نکنید از این جمله‌ای که گفتم زیرا همان گونه که یاد خدا سبب آرامش هست روبرو شدن با همسر و قرار گرفتن در کنار همسر نیز باید سبب آرامش باشد باید سبب آرامش باشد باید سبب آرامش باشد.
دخترم، علت اینکه سه بار تکرار کردم برای تاکید روی این مسئله هست زیرا:
در سوره رعد آیه ۲۸ آمده است: الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ.
همان کسانى که ایمان آورده‏‌اند و دل‌هایشان به یاد خدا آرام می‌‏گیرد، آگاه باشید که یاد خدا آرام بخش دل هاست. مصداق عینی برای درمان افسردگی و ناامیدی است.
و در سوره روم آیه ۲۱ نیز آمده است: وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ.
و از نشانه های [قدرت و ربوبیت] او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و در میان شما دوستی و مهربانی قرار داد؛ یقیناً در این [کار شگفت انگیز] نشانه هایی است برای مردمی که می اندیشند.

بنابراین مسئولیت زن در منزل سنگین و بزرگ است زیرا همان گونه که خداوند متعال عالم را به تدبیر لطیف خود می‌چرخاند و مدیریت می‌کند و هر چیزی را در جای خودش قرار می‌دهد که تاکنون نگفته‌اند که این همه کرات و کهکشان‌ها در عالم خلقت با یکدیگر تصادف کرده‌ و نابود شده‌اند چون همه کرات و کهکشان‌ها و ستارگان با تدابیر الهی بر مسیری که باید حرکت بکنند با سرعت حتی سرعت نور حرکت می‌کنند حتی برخی از آنها چند برابر سرعت نور حرکت می‌کنند و هیچ کدام با دیگری تصادف نکرده‌اند و موجب صدمه به دیگری شده‌اند.
اگر خانم هم در خانه به معنای واقعی کلمه بخواهد به رسالت خود عمل کند ‌می تواند به مرد خود برای کار کردن و خوب شدن و مثبت شدن و خدایی شدن انرژی بدهد.
از سخنان مرحوم امام خمینی این است که فرموده است از دامن زن مرد به معراج می‌رود یعنی سبب خدایی شدن مرد می‌تواند همسر خوب باشد.
همانگونه که زن نیز می‌تواند فرزندانی تربیت کند که هر یک از دیگری بهتر در خدمت دین و انسانیت و بشریت باشند.
بنابراین خوب نیست که خانمی بگوید با همسرم اختلاف دارم و به جای حل اختلاف حرص خورده‌ام و بعد بفرماید که از شدت ناراحتی زیاد به طلاق فکر کرده‌ام و سپس استخاره کردم و اتفاقاً استخاره خوب آمده است.
اولاً: چنین استخاره‌ای اعتبار شرعی ندارد و ترک عمل به آن نه موجب وزر و وبال می‌شود و نه سبب گناه.
ثانیاً: بهترین کار برای شما این است که مشاوره شوید البته منظورم مشاوره‌های خیابانی نیست.
متاسفانه این روزها در برخی از خیابانها و مکان‌ها جاهایی به عنوان دفتر مشاوره توسط برخی از افراد بداخلاق و بی‌اعتبار شرعی و ناآگاه و سودجو تاسیس شده است و فتنه‌های زیادی هم توسط همین مکان‌ها به وجود آمده است.
بهترین کار این هست که شما توسط کارشناس دینی و عالم اخلاق دینی مشاوره شوید تا او هم شما و هم همسرتان را به وظایفی که باید داشته باشید راهنمایی کند.
دخترم به شما سفارش می‌کنم:
{۱} نمازهایتان را اول وقت و خوب بخوانید و در نمازهایتان به خداوند رئوف و مهربان التماس کنید تا عنایات و رحمتش را شامل حالتان کند و زندگیتان رونق معنوی پیدا کند.
{۲} پس از نمازهایتان در حد پنج دقیقه، تعقیبات ترک نشود تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) و تسبیحات آقا امیرالمومنین علی (سلام الله علیه) و گفتن ۶۶ مرتبه «الله» به شما آرامش می‌دهد.
إن شاء الله با لطف و مراحم الهی زندگیتان شیرین شود. والله عالم.
اَللّهُمَّ‌‌عَجِّل‌‌لِوَلیِّکَ‌الفَرَجَ‌‌وَالْعافِیَة وَالنَّصْرَ
اَللّهُمَ صَلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم
وَ اَهلِک وَ الْعَنْ أعْدائَهُم أجْمَعِین.


تاریخ به روزرسانی: سه شنبه, ۲۲ مهر ۱۴۰۴

  

 
پاسخ به احکام شرعی
 
موتور جستجوی سایت

تابلو اعلانات
  



پیوندها

حدیث روز
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
الـــــسَّـــــلاَمُ عَـــــلَـــــى
مَهْدِيِّ الْأمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
چهار پناهگاه در قرآن
   
أَبَانُ بْنُ عُثْمَانَ وَ هِشَامُ بْنُ سَالِمٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ حُمْرَانَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) قَالَ:
عَجِبْتُ لِمَنْ فَزِعَ مِنْ أَرْبَعٍ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى أَرْبَعٍ
{۱} عَجِبْتُ لِمَنْ خَافَ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ
{۲} وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ كَذلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ
{۳} وَ عَجِبْتُ لِمَنْ مُكِرَ بِهِ كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا
{۴} وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْيَا وَ زِينَتَهَا كَيْفَ لَا يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ- ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ فَإِنِّي سَمِعْتُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا- إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مالًا وَ وَلَداً. فَعَسى‏ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْراً مِنْ جَنَّتِكَ وَ عَسَى مُوجِبَةٌ
    
آقا امام صادق (عليه السّلام) فرمود: در شگفتم از كسى كه از چهار چيز مى‌هراسد چرا به چهار چيز پناهنده نميشود:
{۱} شگفتم از آنكه ميترسد چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل «حَسْبُنَا اَللّٰهُ‌ وَ نِعْمَ‌ اَلْوَكِيلُ‌» خداوند ما را بس است و چه وكيل خوبى است؛ زيرا شنيدم خداى جل جلاله بدنبال آن ميفرمايد:بواسطۀ نعمت و فضلى كه از طرف خداوند شامل حالشان گرديد باز گشتند و هيچ بدى بآنان نرسيد.
{۲} و شگفتم در كسى كه اندوهناك است چرا پناه نمى‌برد بفرمودۀ خداى عز و جل: «لاٰ إِلٰهَ‌ إِلاّٰ أَنْتَ‌ سُبْحٰانَكَ‌ إِنِّي كُنْتُ‌ مِنَ‌ اَلظّٰالِمِينَ‌» زيرا شنيدم خداى عز و جل بدنبال آن ميفرمايد در خواستش را برآورديم و از اندوه نجاتش داديم و مؤمنين را هم چنين ميرهانيم.
{۳} و در شگفتم از كسى كه حيله‌اى در بارۀ او بكار رفته چرا بفرمودۀ خداى تعالى پناه نمى‌برد«وَ أُفَوِّضُ‌ أَمْرِي إِلَى اَللّٰهِ‌ إِنَّ‌ اَللّٰهَ‌ بَصِيرٌ بِالْعِبٰادِ» كار خود را بخدا واگذار ميكنيم كه خداوند بحال بندگان بينا است؛ زيرا شنيدم خداى بزرگ و پاك بدنبالش مى‌فرمايد خداوند او را از بديهائى كه در بارۀ او بحيله انجام داده بودند نگه داشت.
{۴} و در شگفتم از كسى كه خواستار دنيا و آرايش آن است چرا پناهنده نميشود بفرمايش خداى تبارك و تعالى «مٰا شٰاءَ اَللّٰهُ‌ لاٰ قُوَّةَ‌ إِلاّٰ بِاللّٰهِ‌» آنچه خدا خواست همان است و نيروئى جز به يارى خداوند نيست.
زيرا شنيدم خداى عزّ اسمه بدنبال آن ميفرمايد اگر چه مرا در مال و فرزند از خودت كمتر مى‌بينى ولى اميد هست كه پروردگار من بهتر از باغ تو مرا نصيب فرمايد. (و كلمۀ: عسى در اين آيه بمعناى اميد تنها نيست بلكه بمعناى اثبات و تحقق يافتن است).
من لا يحضره الفقيه، ج‏۴، ص: ۳۹۲؛
الأمالي( للصدوق)، ص: ۶؛
الخصال، ج‏۱، ص: ۲۱۸.


کلیه حقوق مادی و معنوی این پورتال محفوظ و متعلق به حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن بنی هاشمی خمینی میباشد.

طراحی و پیاده سازی: FARTECH/فرتک - فکور رایانه توسعه کویر -